Gürültü Terörü!

İşlerimizin ve mesleğimizin yanında sosyal sorumluluk ve toplum bilinci konularında farkındalık yaratmak ve bilinci çoğaltarak yaymak biz eğitmenler olarak görevlerimizin başında yer alıyor.

Toplum huzurunu bozan en büyük faktörlerden biri de özellikle büyük şehirlerde daha yaygın olan gürültü terörü.

Evlerimizdeyken maruz kaldığımız, uykumuzdayken, hasta yatağımızda iyileşmeye çalışırken.. Bebeğimiz uyurken uykusundan sıçradığı ve hatta evcil hayvanlarımızın bile korkuyla pencereye bakıp kaçtığı o patlak egzozlar, havalı kornalar, drift çeken arabaların sesleri, asker ve gelin arabası konvoyları..

https://unsplash.com/photos/Xbh_OGLRfUM

Trafikte gürültü ile terör saçan sürücülerle ve toplum huzurunu bozacak tehlikeli durumlarla ilgili trafik cezaları güncellendi.

Yeni cezalara göre drift: 5010 TL, abartılı egzoz: 1002 TL . Ayrıca gerekli durumlarda sürücünün ehliyetine el konulup psikolojik durumu gözlenecek, eğer psikolojik durumu normal değilse ehliyeti süresiz iptal edilecek.

Ne hoş değil mi:)

Ayrıca, korna araçlarda neden vardır ve ne amaçla kullanılır konusunda hiçbir bilince sahip olmayan sürücüler için ise zaten her trafik lambasının altında, her kavşakta, uyarı levhaları var. Toyota firması bu konuda harika bir girişimde bulundu: “Korna çalma, huzurumu çalma!”. Televizyonda, medyada kamu spotları ile de bu destekleniyor ancak hala bu konuda medeniyetler seviyesinde bir ilerleme katedebilmiş değiliz ne yazık ki..

Devlet bir şeyler yapıyor, yasalarımız da oldukça kuvvetli yaptırımlara sahip ancak denetim şart.

Burada hepimize görev düşüyor. İlgili yerlere vatandaş olarak bildirimlerimizi, ihbarlarımızı yapmalıyız. Toplum biziz, biz toplumuz. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz demek.

Lütfen saygılı ve duyarlı olalım. Çevremizde yapacağımız farkındalık sohbetleri kelebek etkisi halinde yayılır, unutmayın..

Görkem Bakkaloğlu

Scroll Up